Doprava ZDARMA při nákupu nad 2 000 Kč. Při nákupu do 1 999 Kč je cena dopravy službou Zásilkovna 79 Kč.

Penne se špenátovým přelivem

penne-recept

Těstoviny uvařte dle návodu. Doporučujeme volit těstoviny celozrnné - pohankové, žitné nebo třeba rýžové. Docílíte tak nutričně vyváženějšího a hodnotnějšího jídla, než při použití klasických pšeničných těstovin. To samé platí i u jiných obilovin nebo třeba pečiva.

Špenát omyjte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Nakrájejte si šalotku a česnek. Na másle obojí orestujte, přidejte špenát, trošku osolte a cca 5 minut nechte společně podusit.

Dále přidejte rozdrobený sýr a zalijte smetanou, nechte společně chvíli prohřát.

Na závěr promíchejte špenát s těstovinami a ozdobte cherry rajčátky pokrájenými na měsíčky a čerstvou bazalkou.

 


INGREDIENCE - 2 PORCE

stroužek česneku
2 hrstě čerstvé bazalky
2 hrstě rajčat cherry
2 kusy cibule šalotka
200 g čerstvého špenátu
60 g sýru plísňový niva
2 špetky soli
50 g smetany 12%
160 g celozrnných těstovin
20 g másla ghee