Pohanková kaše

pohankova-kase-recept

Pohanka obsahuje důležitou látku rutin, která pomáhá vstřebávat vitamin C a příznivě působí na cévní systém. Navíc je pohanka vhodná pro ty, kdo dodržují bezlepkový jídelníček. Naleznete ji v podobě celých zrn i lámanky. Využít se dá také pohanková krupice nebo mouka.

Na výběr máte hned dva druhy pohanky, které se od sebe odlišují metodou zpracování. Pohanka má tuhé slupky, které se musí odstranit. To se děje buď mechanickou cestou nebo se loupe vysokou teplotou, což někdy může způsobit nepříjemnou pachuť. Doporučujeme se tedy poohlédnout po zrnech mechanicky loupaných.

Pohanku na raw kaši je nutné nechat 24 hodin naklíčit, kdy se musí udržovat neustále ve vlhku.

Poté jí rozmixujte, nalijte do misky, zasypejte skořicí, přidejte kustovnici, ořechy a doslaďte lžičkou agáve sirupu.

 


INGREDIENCE - 2 PORCE

100 g pohanka
20 g goji kustovnice čínská
2 hrstě ořechy směs
8 g skořice
20 g sirup agávový bio